U okviru intezivne marketinške kampanje ka turističkom tržištu Rusije, Turistička organizacija Herceg Novi je prije godinu dana ugostila TV ekipu “Prve” ruske televizije, u cilju snimanja epizode jedne od najpopularnijih ruskih turističkih emisija “Непутёвые заметки”, a prva od dvije epizode je emitovana prošle sedmice, saopštavaju iz TOHN.
“Radi se o emisiji koja se na prvom, nacionalnom kanalu emituje još od 1996, a vodi je Dmitri Krylov, voditelj sa “celebrity” statusom u Rusiji. Inicijalni plan je bio da se epizode emituju u martu, međutim usled problema sa korona virusom i izolacije, bilo je zabranjeno da se na nacionalnoj frekvenciji u Rusiji emituju emisije turističkog sadržaja. Velika je čast za Herceg Novi da se dvadesetominutna reportaža o gradu nađe u jednoj takvoj emisiji na najgledanijem državnom kanalu i vjerujemo ovo je svakako jedan od najznačajnijih marketinških poduhvata TOHN kad je u pitanju rusko tržište. Raduje i činjenica da je ovo samo prvi dio reportaže o gradu, a drugi će biti emitovan već u nedelju 18-tog oktobra” – navodi se u saopštenju.
U prikazanoj epizodi je istaknuto prirodno i kulturno bogatstvo destinacije, uz isticanje kulturološke poveznice Rusije sa ovim krajevima.
“Veoma smo zahvalni našim partnerima iz TO St Peterburg sa kojima imamo potpisan protokol o saradnji, koji su nam pomogli da dođemo do ovako vrijdnog kontakta i da dobijemo punu pažnju redakcije i isticanje našeg grada u prvi plan, kad je region u pitanju”- ističu iz TO Herceg Novi.
U planu su i nove posjete novinara, ovoga puta sa akcentom na gastro ponudu destinacije.
“Sljedeće sedmice nas očekuje drugi veliki projekat, a to je posjeta NTV, jedne od 3 vodeće federalne ruske televizije u cilju snimanja epizode popularne gastro-turističke emisije “Поедем, поедим!”, sa kojima smo dogovorili saradnju tokom prošlogodišnje posjete St Peterburgu. Ovog puta smo oslučili da zbog gastro karaktera emisije uključimo i ostale krajeve Crne Gore, tako da će se ovo gostovanje realizovati u saradnji sa NTO”- zaključuje se u saopštenju.
Join the discussion