Odavno nismo zajedno spremili neku poslasticu ili ukusan ručak ?.
Nakon Kotorske pašte meštrice Nade Zef, hrskave Peraške torte – kraljice slatkiša kojom se dočekuju pomorci, interesantne pite od kromida i nezaobilaznog Bokeškog brodeta, Turistička organizacija Tivat nam donosi još jedan sjajan recept.
Rolovani brancin sa vanilom i komoračem
Recept nam se svidio jer je nesvakidašnji, a prilično jednostavan.
Odao ga je šef kuhinje hotela “Pine” Turističkoj organizaciji Tivta, a mi ga proslijeđujemo dalje vama. Hajde da probamo ukuse Tivta, kažu da se ne zaboravljaju!
Recept
Filete brancina začiniti sa soli i biberom, a zatim ih urolovati i probiti sa štapićem od vanile. Staviti ih u tavu za pečenje, preliti maslinovim uljem i peći 10 minuta na 180 stepeni. Za to vrijeme isjeckati komorač. U šerpu sipati 2 dl soka od narandže, dodati 20g šećera, 20 ml maslinovog ulja i 20 ml balzamiko sirćeta. Kratko prokuvati, dodati isjeckani komorač i kuvati oko jedan minut. Servirati i dekorisati sa grejpfrutom, malinom i jabukom i na kraju posuti biberom.
Za bolje snalaženje, pogledajte video.
Takođe, na Facebook profilu i sajtu TO Tivat možete naći još zanimljivih recepata, poput taljatela sa piletinom.
Javite šta ste isprobali i kako vam je ispalo!
Join the discussion